Korona on ollut esillä jokaisen elämässä nyt jo pitkään. Keväällä voimassa olleita tiukkoja rajoituksia on voitu höllentää tilanteen rauhoittuessa. Nyt kuitenkin kun lapset ovat palanneet kouluun ja työntekijät töihin, tulee koronaan sairastumisen riski jälleen kasvamaan.  

 

Taudin leviämistä on pyritty hidastamaan esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laatiman maskisuosituksen avulla. Maskia suositellaan käytettäväksi muun muassa julkisella liikenteellä matkustaessa. Vaikka julkisella liikkuminen kuuluu monen jokapäiväiseen arkeen, olen nähnyt ihmisten käyttävän maskeja vain todella harvoin. 

 

Ensiksi ajattelin ihmisten laiminlyövän suositusta ryhmäpaineen takia, enkä ollut edes ajatellut asian taloudellista puolta. Mielestäni verohallinnon tekemä uusi linjaus on hyvä tapa lisätä maskin käyttöä (Linjauksessa ilmoitetaan, että maskien kustannukset voidaan vähentää verotuksessa). Vaikka linjaus koskee vain työmatkalla julkista liikennettä käyttäviä, uskon sen auttavan koronatilanteen hallinnassa merkittävästi. 

 

Sanoisin että verohallinnon linjaus on loistavasti ja loppuun asti suunniteltu. Yksilöinä kansalaiset säästyvät sairaudelta eivätkä menetä penniäkään näin tehdessään. Yksilöiden lisäksi tämä linjaus hyödyttää myös valtiota: mitä vähemmän sairastuneita sitä vähemmän rahaa joudutaan käyttämään terveydenhuollon kustannuksiin. 

 

 

https://yle.fi/uutiset/3-11501905