Haluan ilmaista mielipiteeni Ylen uutiseen, jossa kerrotaan, että kodin ja työpaikan välisillä matkoilla käytetyt maskit saa vähentää verotuksessa. Mielestäni tämä on todella hyvä juttu, koska se tulee halvemmaksi varsinkin niille, joilla ei niin paljon ole varaa. THL siis antoi suosituksen maskien käytöstä, mutta mielestäni tämä suositus ei kyllä aivan toimi, koska en itse ole ainakaan vielä kenelläkään maskia nähnyt esimerkiksi linja-autossa tai kauppakeskuksissa. Siis mielestäni tämä maskisuositus voisi muuttaa pakolliseksi ainakin niille alueille, joissa näitä altistumisia ja tartuntoja on ilmaantunut paljon. Silloin varmaan koronatartunnat todennäköisesti myös vähenisivät, kun maskit suojaa muita ihmisiä. 

 

Vain kodin ja työpaikan välisillä matkoilla käytetyt maskit saa siis vähentää verotuksessa ja ehtona tälle on se, ettei työnantaja ole tarjonnut maskia. Mielestäni olisi aika hyvä, jos kaikki maskit voisi vähentää verotuksessa, koska silloin varmasti useampi ihminen niitä käyttäisi.  

 

Todella moni työssä käyvä ihminen on tällä hetkellä etätöissä ja tulevaisuudessakin näyttäisi siltä, että vielä enempi ihmisiä olisi etätöissä, joten hirveän moni ei tästä linjauksesta kuitenkaan hyödy, mutta silti on ihan hyvä, että ainakin ne ihmiset, jotka nyt työskentelevät työpaikalla saa tämän hyödyn tästä uudesta linjauksesta. 

 

 

Linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-11501905