Helsingin Sanomien uutinen ”OP:n arvio Suomen talouskehityksestä kirkastui hieman, talouden ennakoidaan supistuvan 4 prosenttia tänä vuonna” (julkaistu 20.8.2020) tuo ihmisille helpotusta ja uskoa tulevaisuuteen. Uutisessa kerrotaan, kuinka Suomi selvisi hyvin koronan aiheuttamasta talouslaskusta.  

Mielestäni uutinen kertoo selkeästi ja hyvin Suomen talouskehityksestä koronapandemian aikana. Reijo Heiskasen mukaan Suomessa romahdus olisi loivempi kuin muualla Euroopassa. Koronapandemian aikana uutiset taloudessa ovat olleet pääosin negatiivisia, joten monen mieltä varmasti huojentaa kuulla, ettei korona iskenyt Suomeen niin pahasti mitä pelättiin. Uutinen voi myös nostaa suomalaisten kulutusta, koska he toivovat, ettei Suomen talous kärsisi koronasta enää pitkään. Uutisella on voinut olla myös positiivinen vaikutus osakekursseihin Suomen alueella. Osakkeita ostetaan, koska toivotaan talouden kohoavan ja niiden arvon nousevan. 

Uutisessa mainitaan myös Suomen lomautuksista, jotka ovat vähentyneet kolmannekseen kevään pahimmasta ajasta. Suomen talouden pieni notkahdus verrattuna Euroopan muihin maihin mielestäni kertoo siitä, että Suomen taktiikka sulkea kouluja ja jakamalla yrityksille tukia onnistui estämään suurimman notkahduksen. Koronapandemia silti jatkuu vielä ja toinen aalto voi tuoda huonoja talousuutisia ja lisää lomautuksia. Uutinen kertoo hyvin, millainen Suomen talouden tilanne on tällä hetkellä koronan vaikutuksesta.  

https://www.hs.fi/talous/art-2000006607500.html