https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006602074.html

Hallitus on ollut suuressa roolissa estämässä koronakriisin tuhojen suuruutta. Pohjoismaat ovat selviytyneet todella hyvin muihin maihin verrattuna, mutta Suomi pistää erityisesti silmään. Suomen hallituksen vastaanotto koronalle oli erittäin hyvä. 

 

Hallitus oli valmis uhraaman huvin ja joukkotapaamiset kiistämättä. Koulut suljettiin kuukausiksi ja nyt ollaan pikkuhiljaa palaamassa ennalleen. On tärkeää, ettei asiassa kiirehditä. Myös matkustusrajoituksia asetettiin nopeasti voimaan. Täällä ei pelätty äkillistä muutosta. 

 

Suomen hallitus pyrki monilla toimenpiteillä suojaamaan yritysten jatkamisen. Hallitus tuki yrityksiä kun apua tarvittiin, ja monet yritykset ovat pikkuhiljaa palaamassa ennalleen. 

 

Ruotsin vastaanotto koronalle oli hieman erikoinen. Ajateltiin, että joukkoimmuniteetilla voidaan taistella koronaa vastaan eikä arkielämän huveja tarvitse riskeerata. Ilman rokotteita joukkoimmuniteetti oli suuri riski ja siitä tuli myös suuri tappio. Ruotsin toimet olivat kieltämättä surkeat. 

 

Ei tässä kukaan kuitenkaan voittanut ole. Talous romahti ja niin pien- kuin suuryritykset kärsivät. Virheet voivat olla hyödyksikin, jos niistä oppii. Jatkossa pitää olla valmiimpi tällaisiin kriiseihin.