Ilta-Sanomat julkaisivat 19.8.2020 uutisen, jossa kerrotaan Helsingin kaupungin myyvän yli 9000 toimistokalustetta, ja monen hinta on ollut pyöreä nolla. Kalusteet myydään, koska kaupunkiympäristön toimiala muuttaa Kalasatamaan uuteen kaupunkiympäristötaloon eikä kalusteille ole enää tarvetta. Myynnissä on ollut pöytiä, tuoleja lipastoja, laatikostoja, hyllyjä, sähköpöytiä, sermejä ja kaappeja.

 

Mielestäni on hyvä asia, että kalusteet laitetaan myyntiin, kuin heitettäisiin suoraan kaatopaikalle. Ja kun kyseessä on kuitenkin kaupunginympäristön toimiala, jonka kaltaiselle taholle kierrätyksestä ja kiertotaloudesta huolehtiminen on melkoisen tärkeää. Ihmettelin aluksi, että eikö kalusteita muuteta suoraan uuteen toimipaikkaan, mutta asia selvisikin, kun uutisessa kerrottiin uudessa toimipaikassa noudatettavan uudenlaisia työskentelymalleja, joissa työpisteitä tarvitaan vähemmän.

 

Ihmetystä herätti toimistokalusteiden halpa hinta, sillä monien kalusteiden hintojen todettiin pyörivän nollasta vain muutamissa kymmenissä euroissa. Tästä voi vetää johtopäätöksen siihen, ettei suurille määrille toimistokalusteita ole kovin paljoa kysyntää. Uutiseen haastatellun, kiertonet.fi-sivuston toimitusjohtaja Pekka Kallunki kuitenkin toteaa, että ajan kuluessa kalusteiden hinnat voivat nousta. Uskon kuitenkin, että niin suuria määriä myytäessä on mahdollista tehdä paljon halpoja löytöjä.

 

Tämä on hyvä tilaisuus niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin hankkia ympäristöystävällisesti ja halvalla toimistokalusteita.