Ylen julkaisemassa uutisessa kerrotaan, kuinka valtio jakaa yrityksille koronatukea. Uutisen on kirjoittanut Minna Pantzar (16.8.2020). Valtio on varannut koronatukiin 300 miljoonaa euroa ja useat yritykset hakevat tukea, sillä korona on aiheuttanut yrityksille erilaisia ongelmia. Muun muassa Helsingin Messukeskuksen liikevaihto on tippunut yli 80% koronan takia, joka on valtava määrä. 

Tukihakemuksista on hyväksytty 27% ja hylätty 73%. Suurin osa hylätyistä tuista johtuu siitä, että alle 2000 euron tukisummia ei jaeta. Mielestäni yrityksille, jotka pyytävät vain pientä summaa voisi ihan hyvin antaa tukea. Uutisessa ei kerrottu syytä, miksi alle 2000 euron tukisummia ei jaeta, mutta luultavasti siihen on jokin syy. Lisäksi huonoa on se, että hakemuksista on hylätty 73%, joka on melko suuri osa niistä. 

Hyvä puoli valtion jakamassa koronatuessa on se, että isotkin yritykset kuten Messukeskus, joka on kärsinyt suuria tappioita koronan takia, on saanut maksimi tukisumman eli 500 000 euroa tukea. Osa yrityksistä voisi mennä esimerkiksi konkurssiin ilman koronatukea ja yritysten työntekijöitä voisi joutua työttömiksi. Lisäksi, kun nämä yritykset selviävät koronatuen avulla, ne jatkavat verotulojen tuottoa valtiolle ja verotuloja voidaan käyttää valtiomme parantamiseen. 

https://yle.fi/uutiset/3-11486888