Finanssikriisi sotki viimeksi viennin, nyt sen tekee korona – Öljyn, raudan ja teräksen viennin arvosta hävisi lähes puolet 

 

Uutisessa kerrotaan kuinka tuotteiden vienti on heikentynyt lähes puolella. Nämä suuret muutokset viennin heikentymisessä, johtuvat korona pandemiasta. Tullin mukaan Suomen tavaravienti viime vuodesta, on laskenut huomattavasti. Öljyjalosteiden vienti on romahtanut jopa noin 49,6 prosentilla.  

 

On hurjaa kuinka paljon korona vaikuttaa ihmisiin, talouksiin ja elämään ylipäätään. Toisilla firmoilla nousukiidolla ei näy loppua, kun taas toisilla talous romahtaa kokonaan. Esimerkiksi käsidesiä valmistavat firmat pärjäävät näinä aikoina paremmin, kuin koskaan ennen. Toisin kuin esimerkiksi lentoyhtiöt, joiden asiakaskunta on kadonnut täysin.  

 

Tällaisina aikoina yritykset tarvitsevat valtavasti tukea, eli rahaa. Toivotaan, että suomen valtio pystyy auttamaan suurinta osaa apua tarvitsevista yrityksistä, ja että saisimme pandemian selätettyä, jolloin taloudet pääsisivät jälleen jaloilleen.  

  

https://yle.fi/uutiset/3-11519088