Suomen Lapissa on tällä hetkellä kriisi käynnissä, eivätkä matkailualan yritykset tiedä mitä tehdä. Uutisessa kerrotaan, että jopa 60% matkailualan yrityksistä joutuisi lopettamaan liiketoimintansa, mikäli matkailua ei saada taas nousuun. Varsinkin lentoliikenne Suomeen ja Lappiin tulisi avata.

Vallitsevan Koronatilanteen vuoksi matkustaminen ei ole ollut mahdollista. Ihmisiä on kehotettu pysymään kotonaan, pesemään käsiään ja välttämään julkisilla paikoilla liikkumista. Tilanteeseen tarvitaan radikaali muutos. Suomen valtion tulisi avata ulkomaan rajat, jotta matkailualan yritykset lapissa voisivat hyvillä mielin pitää ovensa auki ja ansaita samalla elantonsa. Ulkomaan rajojen avaaminen hyödyttäisi myös Suomen valtiota. Valtion ei mahdollisesti tarvitsisi lähitulevaisuudessa maksaa yrityksille mitenkään niin paljon tukia, jos yritykset kykenisivät itse maksamaan omat kulunsa.

Kuten toisessa uutisavauksen uutisessa kerrotaan: Valtio maksaa tällä hetkellä yrityksille kymmenien miljoonien eurojen edestä koronatukia. Avaamalla rajat turismi elvyttäisi hieman suomen taloutta, sekä tällä hetkellä laantunut Lappi saataisiin taas eloon.

Ylläs, Levi ja Ruka elävät melko lailla sesonki aikojen tuotoilla. Joulusesongin sekä syys- ja talviloman ajaksi Suomen sisäisiä liikenneyhteyksiä on pakko parantaa, sekä rajat avata turisteille. On vaara, että Lappi autioituu entisestään

Elämyksiä ja kokemuksia tarjoavat yritykset ovat tällä hetkellä todella kovassa pulassa. Suomalaisille esim. revontulet, iglut tai husky-ajelut eivät ole niin erityisiä kuin ulkomaalaisille, jotka matkaavat Suomeen näkemään lunta ja kokemaan kylmyyttä. Ilman ulkomailta tulevia aasialaisia nämä kaikki pienyritykset kuihtuvat pois.

 https://www.hs.fi/talous/art-2000006612476.html (1524) https://yle.fi/uutiset/3-11486888