Uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-11529371

Pekka Pantsu kirjoittaa uutisessaan, kuinka EU jakaa kolme miljardia euroa elpymisrahaa Suomelle.

Mielestäni on hyvä saada tukea vaikeassa pandemia ajassa. Yrityksillä ja valtiolla ylipäätään on heikko rahatilanne, jonka vuoksi tämä apu on todella tärkeää. EK ja SAK kertoivat uutisessa tietävänsä mihin rahat laitetaan, jotta rahalle tulisi parhain vastine. Ajattelen, että etukäteen rahojen käytön suunnittelu on todellakin hyödyksi, eikä vain laiteta sokeasti sinne tänne. On hyvä, että Hallitus kuitenkin vielä miettii, miten rahat käytetään talouden elvyttämiseksi.

Uutisessa myös kerrottiin, elvyttäminen sijoitetaan tulevaisuuden vuosiin. Mielestäni päätös on hyvä, sillä on huomattavasti järkevämpää, helpompaa ja turvallisempaa sijoittaa se tulevaisuuteen kuin nyt hätäisesti aloittamaan akuuttia elvytystä.

SAK on erityisesti sitä mieltä, että rahat laitettaisiin työllisyyteen ja osaamiseen ja EK taas yritysten hankkeisiin. EK:lla ja SAK:lla on molemmat hyvät rahoitus kohteet. Itse kallistuisin enemmän EK:n yritysten hankkeiden rahoituksen puoleen, mutta toisaalta myös pienen osan voisi laittaa SAK:in kohteisiin. Hallitus kuitenkin loppujen lopuksi päättää rahojen käytöstä huolellisesti.