Iltasanomat julkaisi 19.8.2020 uutisen, jossa kerrotaan matkailualalla tapahtuneista muutoksista korona viruksen aikana. Matkanjärjestäjät ovat alkaneet perumaan lomamatkojaan ulkomaille, erityisesti Kreikkaan. Syynä on Suomen hallituksen asettamat matkustussuosituksen rajoitukset.  

Matkanjärjestäjien liiketoiminta tulee pysähtymään lähes kokonaan. Yhtiöillä kulut juoksevat edelleen, mutta tulot ovat harvassa. Tämä tulee olemaan raskasta matkailualan toimijoille. Toki ihmiset ostavat matkoja ensivuodelle, mutta nyt lähiaikoina lomamatkoja ei olla toteuttamassa.  

Useat matkat on jouduttu perumaan kokonaan tai siirtämään toiseen ajankohtaan. Toivon että järjestelyt on tehty järkevästi ja suurempia ongelmia ei ilmenisi. Matkustaminen ulkomaille voi olla juuri nyt terveyden kannalta vaarallista, joten mielestäni matkan peruuttaminen tai siirtäminen on viisasta.  Matkustaminen nyt ulkomaille levittäisi entisestään tartuntoja.  

Matkanjärjestäjät toivovat hallitukselta selkeämpiä ohjeita siitä, mihin matkustaminen olisi näinä aikoina turvallista. Mielestäni selkeät säännöt tulisivat nyt todella tarpeeseen. Vaikka tilanne muuttuu melko tiuhaan, olisi kuitenkin hyvä saada mahdollisimman paljon luotettavaa tietoa tapahtumista.  

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006606472.html