Lapin matkailualan yritykset vaarassa koronavirusrajoitusten seurauksena 

https://www.hs.fi/talous/art-2000006612476.html 

Helsingin Sanomissa 25.8 julkaistussa Laura Kukkosen kirjoittamassa uutisessa kerrotaan, kuinka valtion asettamien koronavirusrajoitusten seurauksena useimmilla yrityksillä on ollut vaikeuksia menestyä yritystoiminnassa. Rajoitusten seurauksena jopa 60 prosenttia Lapin matkailualan yrityksistä on vaarana ajautua konkurssiin, mikäli ulkomaalaisia asiakkaita ei saada Suomeen mahdollisimman pian.  

Erityisesti talvikauden asiakkaat ovat olleet merkittävä osa Lapin alueen yritysten menestymisen kannalta. Kauppakamarin ja LME:n mukaan joulusesongin aikaan ulkomaalaisten osuus on ollut jopa 80 prosenttia matkailijoista.  

Ulkomaalaisten matkailijoiden tuomat tulot suomalaisille yrityksille ovat erittäin suuri osa yritysten toimivuuden kannalta, jonka takia ulkomaalaisten matkailumahdollisuudet kannattaisi mielestäni avata mahdollisimman pian. Etenkin, kun ulkomaalaismatkailijoiden jättämää tulosvajetta ei voida korvata kotimaisilla matkailijoilla. 

Vaikka koronaviruspandemia onkin vielä vahvasti läsnä arjessamme, olisi silti kannattavaa avata matkailumahdollisuudet ainakin osittain. Mielestäni liian tiukista rajoituksista on todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä, joka voi aiheuttaa lisää ongelmia tulevaisuudessa.